Meny
Meny

Senior HR Business Partner till Smile Tandvård

Stockholm Smile Tandvård Sista ansökningsdag: 2022-09-30

Nu har du chansen att bli en viktig del av ett växande HR-team, i en global verksamhet med stark lokal förankring. Som Senior HR Business Partner) jobbar du i två olika ledningsgrupper och verkligt affärsnära.

Smile Tandvård är Sveriges största privata tandvårdskedja med drygt 60 kliniker och är en del av Colosseum Dental Group som är marknadsledande i Europa. Vår ambition är att bygga Sveriges bästa tandvård!

”Vi bygger Europas största privata tandvårdskedja, och ett viktigt led i det är att vara riktigt vassa på att stötta och utveckla våra ledare och vår växande organisation. Därför satsar vi nu på att ytterligare utöka HR-teamet. Alla inom organisationen är väldigt engagerade i hur vi ska nå våra mål och vara en attraktiv arbetsgivare på alla plan. Här blir du en viktig del av det arbetet”. Det här berättar Tobias Seger, HR-chef för Smile Tandvård – och kanske din blivande chef?  

Smile Tandvård söker dig som är rutinerad inom hela HR-området och som drivs av att förstå och bidra till vår affär. Kanske kommer du från en tillväxtresa och vill vara med i en ny resa, i en annan bransch? Vi tror också att värderingar och kultur är viktigt för dig, och våra medarbetare brukar beskriva miljön inom Smile Tandvård som familjär, varm och stöttande.

Vi hoppas och tror också att du attraheras av att vi bidrar till bättre tandvård och hälsa – och av det faktum att våra ägare (Jacobs Holding) därutöver driver en stiftelse som stöttar barn och ungdomar över hela världen (Jacobs Foundation).

Mer om rollen

Som Senior HR Business Partner är du en del av HR-teamet som idag består av tre HR Business Partners, en HR-assistent samt två Talent Acquisition Partners. I din roll rapporterar du till HR-chefen. En av våra HR Business Partners går på föräldraledighet i slutet av november, så initialt ersätter du hennes roll, men rollen är därefter en utökning av teamet.

Du har en nyckelroll i framtida utveckling av Smile Tandvård och ingår i två regionala ledningsgrupper. Tillsammans med ansvarig Regionchef och övriga stödfunktioner (Business Controller, Marknad, Odontologiskt ansvarig och Projektledare) är ni ansvariga för att driva regionen framåt, på alla plan.

Som HR Business Partner har du övergripande ansvar för att stödja platschefer och regionchefer i samtliga HR-processer samt ansvarar för att driva prioriterade nationella och koncerngemensamma HR projekt som är i linje med Smiles övergripande strategi och mål.


Ett urval av dina arbetsuppgifter

 • Stötta klinikorganisationens chefer (Regionchefer och platschefer) i samtliga HR-processer, huvudsakligen i dina regioner Stockholm och Syd med ca 350 medarbetare.
 • Du stödjer därmed cheferna i bland annat arbetsrätt, avtalstolkning, kultur- och värderingsarbete, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö, rehabilitering och ledarutveckling.
 • Uppföljning och analys av data inom HR-området för att utveckla våra ledare och affär.
 • Projektleda, koordinera och driva koncerngemensamma HR projekt som Great Place to Work.
 • Driva och utveckla hur Smile arbetar med medarbetarundersökning och uppföljning av medarbetarnöjdhet
 • Driva och utveckla ledarutvärdering och successionsplanering för Platschefer
 • Ansvara för att driva utvecklingen av kompetensutvecklingsinsatser för klinisk personal (tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor)
 • I samarbete med regional Talent Acquisition Partner driver du kompetensförsörjningsfrågor och stöttar i rekrytering av medarbetare till regionerna

Du är placerad på vårt fina och moderna kontor i Alvik, nära kommunikationer och service. Det finns en möjlighet att delvis jobba hemifrån, men vi önskar att du är på kontoret ca 4 dagar i veckan för att bygga relationer och stötta din verksamhet på bästa sätt. Resor till klinikerna i dina regioner, ca 2-4 dagar per månad ingår i rollen.

 

Så vem söker vi?

 • Flerårig erfarenhet från en roll som HR Business Partner, HR Manager eller liknande, gärna i en verksamhet med stark tillväxt
 • Eftergymnasial utbildning, gärna akademisk examen
 • Erfarenhet av att självständig driva och bistå med chefstöd i samtliga HR-processer och med allt från ledarutveckling till fackliga förhandlingar
 • Erfarenhet av att leda och driva projekt
 • Erfarenhet av att arbeta med förändringsledning
 • Starkt intresserad av och erfarenhet från att arbeta affärsnära och bidra från många perspektiv i ledningsgruppsarbete
 • Meriterande med erfarenhet som ledare inom HR eller annan linjeroll samt budgetansvar
 • Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta internationellt då internationella kontaktytor förekommer
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.


Som person ser vi att du är trygg och stabil och har lätt för att skapa förtroende hos verksamheten. Du uppskattar att få arbeta verkligt affärsnära med tydliga och mätbara mål, att bidra till lönsamhet, effektivitet och kvalitet är en självklarhet för dig.  Att vara prestigelös och inlyssnande i kombination med att ta en tydlig plats i dina ledningsgrupper tror vi är en nyckel till framgång.

Vilka är Smile och vad erbjuder vi?
Smile Tandvård är en del av Colosseum Dental Group, en ledande europeisk tandvårdskedja som levererar högkvalitativ tandvård. Koncernen består av mer än 550 tandvårdskliniker i 11 länder med mer än 11 000 medarbetare.  Som Sveriges största privata tandvårdskedja är det viktigt för oss att vi skapar delaktighet och gemenskap på våra kliniker. Tillsammans med våra över 1000 medarbetare vill vi utmana och höja kvalitet och utvecklingstakten inom svensk tandvård. Hos oss blir du en del av ett stort nätverk och vår bredd ger stora möjligheter både för personlig utveckling och vidareutbildning. Vi strävar ständigt efter att arbeta i linje med våra värderingar: Collaboration, Care och Entrepreneurship.

Hur söker du rollen?

Vi på HOME of Recruitment har fått förmånen att hjälpa Smile Tandvård med den här viktiga rekryteringen. Du söker jobbet snabbt och enkelt genom att svara på några få frågor och bifoga din LinkedIn-profil (eller CV om du föredrar).  Senast den 15 augusti vill vi ha din ansökan. Eftersom det är semestertider kommer vi att påbörja processen först efter den 15 augusti, men du är varmt välkommen att söka redan nu. Vi kan inte ta emot din ansökan via mail, och vi önskar inte något personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat i hela processen och det ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Självklart är det viktigt att du som kandidat får göra din bedömning, så vi svarar gärna på frågor och kommer göra vårt bästa för att du ska känna dig uppdaterad genom processen. Enklast når du mig, Anki Stafwerfeldt, via anki@homeofr.se. Du kan även ringa om du föredrar det: 0733-887 007. Under juli månad och fram till 8 augusti kan jag vara svårare att nå, så då är det enklast att skicka ett mail.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!